En bit ur mitt liv

Alla inlägg under oktober 2009

Av Kattis - 12 oktober 2009 21:17

Hollywoodfruar.

Vilka kvinnor..........Jisses, finns det män som vill ha sådana?! Inte någon som är hemma mycket gissar jag.

Snacka om att vara bortkopplade från verkligheten..............

Visst skulle det vara underbart med ett konto fullt med pengar och ett bekymmerslöst liv.

Men aldrig att jag skulle vilja tappa förståndet på det sättet!


Men underhållande är dem ju...........

De tror ju att hela världens kvinnor skulle gifta sig med vem som helst för att få leva deras liv. Men alla är inte lika besatta i lyx som de. Självklart skulle jag lyckligt ta emot ett hus med tio rum och kök, om det hade rätt läge.

Men kärlek betyder allt......................Det går inte att byta mot nå´t!

Av Kattis - 11 oktober 2009 18:45

Pappan och de fyra äldsta sov och mös i husvagnen inatt. Själv fick jag sova med lille D i det stora, stora mörka, mörka huset alldeles ensam..........Men inga spöken kom och tog oss, så det gick ju bra!

Men in genom dörren i morse kom, en annars så stor och stadig krabat, nu stapplande och riktigt skruttig. Ont i huvudet hade han, provade med en halv alvedon. Han har tyvärr visat tecken på migrän tidigare, så jag snålar inte med alvedonen när han ser ut på det viset. Fast som befarat fick den aldrig göra sitt jobb, utan kom upp ganska så omgående. Efter en stund provade vi med en halva till, men det gick inte nu heller....

Han hade så ont så han hade svårt att ligga still.

Timmarna har gått och han har traskat fram och tillbaka mellan toaletten och soffan. Huvudvärken är det enda han har behållit..............

Till slut, efter tio timmars migrän, ringde vi rådgivningen och där var det visst ingen tvekan. Han skulle till akuten omgående!

Så nu går man här och våndas...........Det är vidrigt att inget kunna göra för att hjälpa sin lilla stora kille.


Av Kattis - 11 oktober 2009 18:43

                

Av Kattis - 10 oktober 2009 22:38

Tidningsurklipp och collagemontage. Nu har jag dragit igång den stora planeringen för badrum med bastu på nedre plan. Det är dock som vanligt svårt att hitta bilder på det som finns i mitt huvud.

Bastun blir i storlek minimal, den är mest till för att hjälpa mig uthärda de varma sommardagarna...Säkert svårt för många att förstå.

Sen vill jag ha ett golv i betong och ena långväggen i form av stenblock. Själva duschhörnan får bestå av svart mosaik från golv och upp över väggar.

I övrigt önskar jag gråmålad pärlspont, även utsidan av bastun............

I tankarna ingår stora fluffiga handdukar i klara röda färger.

Ja, ja. Drömmen vore att det var klart till jul. Men gubben har ju inte mindre att göra nu..........


Idag tog vi ett pick och pack och bilen till skog med sjö. Hittade en underbar plats och behöll den många timmar framöver. Vädret var helt otroligt! Solen sken från klarblå himmel och sjön låg klar och spegelblank.

Killarna fiskade, klättrade i träd och gjorde en väldig barkbåt tillsammans med pappa.

Barkbåten blev ett riktigt proffsbygge! Snickaren kan inte göra på annat sätt.............

En vän berättar hur hon bara drar undan möblerna ett par meter från väggen, och kladdar på lite färg för att få en snygg förändring.

Om jag skulle försöka mig på nåt liknande skull min kära make skrika i högan sky!! NEJ, först måste du ta ut alla möblerna, dra loss löst sittande tapet, spackla igen hål och ojämnheter, sen slipa, slipa, slipa. Och så spackla igen och slipa tills det är helt perfekt..........

Sen kan du måla, och det krävs säkert tre lager innan det har blivit alldeles ordentligt täckt.

Nej, har man en hantverkare så har man.

Men sen blir det ju bra också.......................


Av Kattis - 9 oktober 2009 18:40

En förälder som låter sina barn se läskiga filmer är så klart endast ett tecken på bristande tillsyn över huvud taget. Det är förstås inte enbart de läskiga filmerna som gör att barn blir stökiga och aggressiva. Men jag är övertygad om att ett barn som får se något läskigt som det inte förstår sig på, får en stark inre oro som kommer ut i form av ett stökigt beteende.

Naturligtvis kan det finnas individer som händelsevis får se något som var för läskigt, men ändå klarar av att bearbeta det utan att bli orolig.

Ingen regel utan undantag, som det så fint heter............

Av Kattis - 9 oktober 2009 15:18

Jag kan aldrig sluta förvånas över hur en del föräldrar totalt saknar omdöme så till den milda grad att de låter sin femårige son/dotter se på filmer som Harry Potter!!! Då kan det inte finnas någon ork att engagera isg i sina barn över huvudtaget..............

Sen får de samtal från lärare om hur deras barn har problem att sitta still, koncentrera sig och ofta hamnar i konflikter med sina klasskamrater. Och då står de helt oförstående och tror helhjärtat att de som är så pedagogiska föräldrar har gjort alla rätt kring sin barnuppfostran. Hur kan vuxna människor vara så pantade?!

Alla dessa enorma känslostormar som ett barn upplever under närvaron av något oförståeligt och läskigt måste ju komma ut på något sätt.............

Sen är ju inte det läskiga över bara för att filmen är slut heller. Det kommer igen i drömmar säkert flera gånger om.

Och visste ni att hjärnan inte kan avgöra om en upplevelse är dröm eller verklighet, det är sak samma för den.

Så för hjärnan framstår drömmen lika läskig som verkligheten..........

Med andra ord, det barnen drömmer upplevs lika verkligt som den sanna upplevelsen.

Jag tror många av våra stökiga barn skulle kunna bli mycket mer harmoniska bara föräldrarna sorterade deras dagliga upplevelser lite bättre...........................

Av Kattis - 8 oktober 2009 20:43

Jag tillhör en av de som följer hemnets minsta förändring med järnhand. Har en fullständig koll kring vilka hus i trakten som är till försäljning och drömmer om att en dag finns mitt hus med där......

Det där huset som finns i mina drömmar, stort och luftigt med mågna rum, orenoverat men ändå beboeligt och med det där perfekta läget. Inga grannar och en stor lummig tomt...........

Ibland..........ibland händer det att jag ser något bland husen i listan.....då jag känner hur livet plötsligt stannar runt omkring mig och det börjar krypa under skinnet över hela kroppen.

Men det blir alltid ett magplask av något slag i slutändan.

Idag snubblade jag över just ett sådant praktexemplar av hus, som taget ur mina fantasier.

Så pass att jag plockade in den hemmavarande delen av familjen och rattade mot målet. Kände hur alla celler höll alla tummar för att målet skulle visa sig vara precis så där som det är i mina vildaste fantasier.

Fram kommer jag till en järnvägsbro och en korsning med huvudleden...........

MAGPLASK! Nej, det var inte så jag tänkt mig denna underbara boning.


Att något så otroligt vackert kan ha en så totalt fel omgivning.


Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se