En bit ur mitt liv

Alla inlägg under december 2009

Av Kattis - 14 december 2009 13:44

Inväntar mor min alldeles om ett ögonblick. Hon kommer som en av de vise med guld, rökelse och myrra. Inte riktigt då, men med hjälp med tvätt, inköp och barnpassning. Lika gott det, för en modern moder!

Jag har en hög med stryktvätt och en väldig massa smuts. Men nu ska det tas tag i! Och sen så är det juuuuuuuul...........

Av Kattis - 14 december 2009 10:18

Vilken saga att få vakna upp till en vit värld med fallande snö! 

Trots att jag knappt sovit två timmar på raken i natt, kunde man inte bli annat än lycklig när man väl insett hur världen såg ut där utanför.

Promenaden till skolan tog så klart aningens längre tid än vanligt. Barnen tog den större delen av vägen ålandes på magen genom det tunna snötäcket. De ville liksom insupa varje snöflinga kroppsligen, för att verkligen kunna känna av vintervädret.

De vanliga utropen kom som på beställning: "Vi ska göra snögubbar när vi kommer hem!" och "Kan vi ta fram pulkorna nu?"

Nja, jag hyser inga större förhoppningar om att det blir så mycket mer snö, eller att det ens ligger kvar när barnen kommer hem......

Fast snön faller i och för sig fortfarande. Och de sa på vädret att minusgraderna skulle hålla i sig ett tag framöver. Så vi kan ju hålla tummarna!

Lille D har haft feber i två dagar. Idag verkar den gett med sig, men inatt var det jobbigt. Han hade inte ro att sova, och skrek flertalet av nattens timmar. Trots att han gick på alvedon, verkade han ha ont någonstans. 

Så hela natten har han klättrat upp och ner på magen min. Varm som en kamin.

Så när klockan ringde vaknade jag som en zombi........tur att lite snö kan ge en sådan glädje då!

Av Kattis - 13 december 2009 21:29

Dagen var stor. Graderingen började vid tio och gick som på räls för båda gossarna. Den ena kom upp till helgult och den andra till gult streck. 

Sen var det tävling......

Första matchen för äldsta gick enormt bra. Ner i fasthållning och vinst på ippon, (stavat rätt?) det vill säga tio poäng rakt av. Kanonjobbat!

De andra två matcherna gick aningens sämre, men hans långa ben ger honom i alla fall styrkan i stående. Plus att hans balans är fantastisk, så han fälls inte så lätt. Men det blev förlust till slut på båda matcherna, med ett poäng till motståndaren.

För lillebror, även så kallad på mattan, gick det inte lika bra. Det blev platt fall på samtliga matcher. Men kämparglöden fanns där hela tiden, han gav inte upp.

Och jag var väldigt stolt när han inte visade några sura miner trots förlusterna.

Det blev brons i respektive viktklass för båda. 

Sen efter medaljutdelning och många applåder, så gav tränarna en extra eloge till min stora kille. För att han visat en sådan otrolig utveckling under det året han hunnit träna. Från att knappt ha vågat ta i sin träningskamrat, än mindre tävla. Till att verkligen ge järnet och hoppa på varje match!

I åhörarskaran satt en stolt mamma med gråten i halsen.........  

Av Kattis - 12 december 2009 20:01

Vi har snö! Det ligger kvar på marken! Det ÄR vitt faktiskt!

Otroligt att det kom snö...........Nästan så det känns som om de minsta barnet inte ens vet vad det är........

Jag försöker alltid trösta mig med att det inte finns snö i Thailand heller. Att vi är väl ett sådant land som det inte finns snö i. Ibland kommer det lite och då får man vara glad för det. När den väl är här bor man i pulkabacken, så gott som.

Njut så länge det varar..............

Av Kattis - 12 december 2009 15:58

Nu har jag fått smaka lite på julkommersen, och jag klarar mig ganska bra ifrån den.

Men den har sin charm så här i juletid. Ger en liten känsla av spänning inför den stora dagen.

Fast en del butiker verkar ha problem med luftkonditioneringen. För ibland är det så varmt att det inte går att stanna kvar! Och då undrar man hur de stackars butiksbiträdena står ut........

Jag hade med mig vår lilla extratjej och fick då för en gångs skull handla en julaftonsoutfit för en prima lady. Det var skoj!

Sen hittade jag faktiskt allt jag var på jakt efter. Tofflor till både mig och två gossar. Som inte kostade mer än 100 resp. 50 kronor paret. Ett mycket bra köp!

Och byxor till storgrabben som växer så det knakar. Hans ben är så långa så han liknar bambi. Men de är bra att ha när han tränar judo, ingen kommer åt att fälla honom hur lätt som helst.

Problemet är bara att byxorna konstant är för korta. 


Gårdagens Idolfinal gick precis som väntat. Calle har gjort en otrolig utveckling och är verkligen en grym sångare. Men Erik är en helt fullfjädrad artist. Suverän, med rösten från en annan dimension. Han klarar ju av att sjunga vad som helst. Skulle säkert göra "Stilla natt" alldeles fantastiskt bra och i nästa andetag sjunga något från Kizz helt magnifikt! Han är en värdig vinnare.......


Nu ska det hyras film för de två äldsta och gosse nummer tre kommer som vanligt i kläm. Det är inte lätt när han hela tiden är lite efter dem vad det gäller ålder och tillåtelser. Jag vill få honom att hållas mer med den fjärde sonen, men det vill sig inte riktigt. 

De är ju fyra och sex år, men det är en väldig skillnad på två års mellanrum och ett och ett halvt år emellan. Mellan de tre första är det just ett och ett halvt år till varje barn. Och de två första är därmed så täta som tvillingar, tvåan höjer sig till ettans nivå liksom. Men det blir lite för långt för trean att höja sig till samma nivå..........Svårt det där med jämnspelet mellan syskon.

Av Kattis - 11 december 2009 16:06

Igår tog jag saken i egna händer och använde rakapparaten för att skala av håret på lille D till en längd av 24 mm. ung.

Oj! I samma ögonblick försvann min lillplutt. Vart tog han vägen?

Fram trollades en ung liten herre på ca 1m med en ynglings spjuveraktiga leende.

Hur gick det här till? Har han legat gömd under den yviga kalufsen länge?!

Nu på eftermiddagen öppnade jag diskmaskinen och då gick han resolut och öppnade den djupa lådan vi förvarar tallrikar i. Sen började han plocka in dem från disken.

Hallå! Stopp! Du ska fortfarande var min lille jollrande bebis. Vem har gett dig tillåtelse att bli så stor och förståndig!?


Ikväll är det fram med super påsen med chips och en jumboskål med dip. Nu ska det bli mysstund värre och hurras och hejas ordentligt till Idolfinalen.

Sen har jag en liten förhoppning om att få ta extratjejen på en äkta julshoppingtur imorgon. Hon är ju tjej så nog gillar hon väl att shoppa? Fattas bara annat!

Av Kattis - 11 december 2009 12:15

Igår var det utvecklingssamtal för gossen som går i första klass och idag är det dags för gossen i fjärde klass. Igår fick jag endast lovord, för gossen med det mesta spring i benen ni kan tänka er. Det var enormt glädjande, jag var aningens rädd för att springet skulle ha en benägenhet för att följa med in i klassrummet efter rasten. Men icke, han klarar tydligen av att lämna det utomhus. Lycka!!

Snart är det dags för nästa samtal......

Av Kattis - 11 december 2009 09:36

Idag blir det stora myskvällen framför andra. Finalen med stort F, ikväll gäller det!

Erik är en solklar vinnare, så då kommer väl ingen rösta på honom och så kommer han tvåa istället. Men det kan med facit från föregående tvåors karriärer kanske vara en fördel. Det brukar ju ofta gå bättre för dem än för vinnarna.

Ja, ja. Nu är det dags för oss att åka till "kyrkis" och fira lite lucia. Det blir sångstund framme vid koret i kyrkan idag. Mysigt värre!

Kanske rent av att en liten känsla av julstämning infinner sig.....

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se