En bit ur mitt liv

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

Drömmarnas stad

Av Kattis - 19 oktober 2010 22:14

Den tjocka trädörren gnäller när Magnus drar upp den med sina stora nävar.

Agnes slätar nervöst till kjolarna och rätar på sig där hon sitter vid bordet, och barnen, som har ansiktena vända mot dörren, har blickarna fastnaglade ditåt.


Flickan tar långsamt de få stegen över tröskeln och in i rummet. Hon niger artigt åt husmor och presenterar sig vid namn. Hon vill inte väcka mer anstöt än vad som redan ges utav hennes bristfälliga klädnad.


Magnus är den som sedan först tar till ordet.

-"Flickstackarn här har inte fått någe i magen sen igår. Nog har vi väl nått att bjuda henne på? Lite bröd och ost kanske skulle smaka?"

-"Åh, ja. Jag blir er så tacksam, vad ni än har till övers att skänka mig!", flickebarnet är ivrigt att visa sin ödmjuka glädje och lycka över att få något ätbart.


Hon har sen länge slutat känna av sin mages envisa kurrande. Det är som att den har gett upp.

Den långa vandringen hon tog sig an när hon bestämde sig för att lämna platsen hon vuxit upp på, för att försöka finna sig en ny framtid, visade sig vara lite mer ansträngande än hon alls kunnat beräkna.

Och att hon med sådan skräck skulle bli ivägjagad, när hon väl funnit sin väg fram till bergsbyn, hade hon absolut inte väntat sig!

Det var något hos de där männen som gav henne rysningar. Som om de kände henne sen förut. Och det med allt annat än värme.


Att hon, som helt fredligt kommit in i bagarstugan, med förhoppning om att kunna hjälpa till för en rimlig slant, istället skulle komma att jagas till flykt av ett gäng gastande män, var något helt annat än hon tänkt sig.

Bagarn hade tittat på henne och sen flämtande, med ögonen fyllda av förvåning, skrikit något rakt ut. Något som sen drog igång denna hätska jakt på henne, en helt oförstående ung tös. Vad han skrek kan hon inte begripa......

........"samris!"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - Fredag 20 aug 20:38

Vilken trötthet jag upplever just nu! Två veckor in i arbete efter en väldigt lång semester och det är klart att det tar på krafterna att komma in i rutiner igen, lära mig nya rutiner för ändrade arbetsförhållanden, jobba ihop mig med nya kollegor ...

Av Kattis - Torsdag 19 aug 18:01

Nu har det snart gått en vecka sedan mitt lopp i Vemdalen och jag har lagt om min träning inför Göteborgsvarvet halvmaraton om en månad. Så nu blir det färre höjdmeter och mer tempo. Dagens träning planerade jag för att kunna jobba på det tempo jag...

Av Kattis - Måndag 16 aug 22:00


Av Kattis - Måndag 16 aug 21:58

Vemdalen fjällmaraton 45km Hade tre mål för detta lopp: 1. Klara av starten och de första fyra km utan adrenalinpåslag som resulterar i att jag är energitömd efter 500m. 2. Hålla tempot för att klara mig till 32km innan repet skulle dras efter ...

Av Kattis - Fredag 13 aug 13:24

Som på ett fullastat lasbilsflak längs en dammig grusväg genom den indiska landsbygden känns det. Trångt bland människorna, gråtande barn och snarkande äldre. Det är bara yrande fjädrar från hönsburarna staplade på taket som saknas. Jag sitter på...

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se