En bit ur mitt liv

Alla inlägg under augusti 2011

Av Kattis - 16 augusti 2011 08:00


För att du är blond, därför älskar jag dig.

Och vore du brunett hade jag älskat dig i alla fall.

För att du är lång, därför älskar jag dig.

Och vore du kort hade jag älskat dig i alla fall.


För att du inte gillar ärtor, därför älskar jag dig.

Och hade du gillat ärtor hade jag älskat dig i alla fall.

För att du hatar fotboll, därför älskar jag dig.

Och om du älskade fotboll hade jag älskat dig i alla fall.


För att du är blyg, därför älskar jag dig.

Och om du inte var blyg hade jag älskat dig i alla fall.

För att du tycker om rosa, därför älskar jag dig.

Och tyckte du inte om rosa hade jag älskat dig i alla fall.


För att du är du, därför älskar jag dig.

Och hur du än väljer att vara, så älskar jag dig.

För du är min son…

Av Kattis - 15 augusti 2011 21:50

Ivern är stor hos den lille fyrbenta under dagens kvällsträning.

Dröjer mina signaler bara lite för länge kör han i rapidfart så gott som hela repertoaren; "blyg", "sov", "död", "high-five" bara för att nämna några.

Inser att min signalkontroll är något bristfällig....


Sitter in signal riktigt bra, ska beteendet inte utföras annat än just på signal.

Ofta lär hunden sig att utföra hela repertoaren så fort den inte vet vad som önskas, bara för att ledaren oavsiktligt belönar det. Med skratt, road blick eller kanske till och med belöning i form av godis.


Istället bör vi ignorera alla dess former av flams-yttringar, titta bort tills hunden stannar upp och endast väntar lugnt. Sen ge en signal och belöna då den utförs.


Så detta kvällspass blev mer eller mindre passivitetsträning...


Min lilla kille är snart tio år gammal. Det gör ju att funderingarna kring hans död uppkommer alltmer.

Inte blir det bättre av att jag plöjer igenom böcker kring just ämnet att förlora sin hund, vare sig det sker på grund av tidig sjukdom eller på grund av ålderskrämpor.

Det är inte en rolig del av hundägandet.


Dagen då det är dags att ta farväl oroar mig.

Att veta att det snart är slut, att avskedet väntar inom några timmar, är jobbigt nog. Men att dessutom känna att vetskapen kanske delas med den det ska drabba, den fyrfota kompisen, kommer ge mig stark ångest.

För nog tror jag att han kommer förstå. Och hur hanterar man det?


Nu ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag faktiskt har tagit farväl av hundvänner tidigare. Men det var inte alls ett slut på en liknande kontakt som den jag har med Poker....

Av Kattis - 14 augusti 2011 22:38

Gossmor är trött intill bristningsgränsen. 

Lite för trött för att vara godkänt.

Suttit i en bil som bullrar likt ett rea-plan (vad i helsike är det för nåt egentligen?!) och kämpat i timmar med att försöka höra vad alla "mamma" följts av.

Försökt förklara att det är svårt att höra, snälla vi pratar inte, frågat om vi kan ta det sen och till och med förbjudit samtal med mamma.....men ingenting hjälper.


Intill mig har liten Elvis suttit och låtit ännu surare än jag själv, om nu det var möjligt, och varit vänlig nog att se till att hålla samtalsnivån i en så pass lagom höjd att gossmor inte ska ha några som helst problem med att uppfatta den.

Gossmor höll stundom för öronen. Vilket inte gjorde det lättare att höra alla "mamma" där från baksätet....


Nu har alla låtande barn och bilar parkerats, låsts och nycklarna gömts.

Gossmor hoppas på en rejäl natts sömn!

Av Kattis - 14 augusti 2011 16:47

Bitande hundar, skällande hundar, ylande hundar, stressade hundar och allmänt 'dåligt hörande' hundar. Med huvudet fyllt av problembeteenden hos människors älskade fyrfota vänner, och förståelse för mångfalden av oroliga hundägare, ökar önskan om nyblivna valpköpares beredskap inför hundens möjlighet att utveckla rädslor och ensamhetsångest. Att ligga steget före och träna innan problemet uppstått lönar sig ALLTID!

Av Kattis - 14 augusti 2011 11:46

Solen tog ledigt idag. Mig gör det inget. Gossfar och svåger kör förmodligen ner sina fyrhjulingar i alla träsk som går att finna inom tio mils radie. Lera är mycket roande även för stora gossar. De mindre gossarna leker rövare mest inomhus. Det gäller att leka av sig ordentligt för den här gången. Snart måste gossfamiljen rulla hemåt igen. Och om en vecka drar skolan igång…

Av Kattis - 14 augusti 2011 00:21

Det skrattas en hel del. Och gråts en del. Drösen av övertrötta barn tumlar runt i hela huset, och utanför. Det studsas på studsmattan, grävs i sandlådan, springs runt huset, slumras i soffan och snubblas i trappan. Små kusiner i lika storlek som finner varandra och lockar jämliken till gemensam skrattstund, är helt underbara att skåda. Äldre syskon som njuter tillsammans av smaklig måltid och trivsamt babbel är även det härligt. Att bara få trä in sig i en filt på altanen och andas tillsammans är en skön känsla…

Av Kattis - 13 augusti 2011 08:14

Finner mig plötsligt stående tryckandes in sovsäckar i minsta lilla lucka i det knökfulla bagageutrymmet. I hallen innanför den vidöppna dörren tjattrar ett gäng gossar, likt apor, om möjligheten att få med sig varenda liten pinal de finner livsnödvändig. För vad som känns som en kvart sen togs beslut om en tripp till de värmländska skogarna för att gossfar ska kunna besöka helgens stora ATV-träff. Att det råkar vara hemort för syskonen mina dessutom, ger ju resan ytterligare dimension. Så det blev till att slänga ner det nödvändigaste i en liten ryggsäck (läs;trycka igen fyra knökfyllda resväskor) och kasta in den på hatthyllan (pressa in dem i bagaget) och rulla iväg den korta biten dit (sträckköra i sex timmar). Vad gör man inte för lite skoj…

Av Kattis - 12 augusti 2011 16:27

Dennis / Elvis 6 mån

 

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards