En bit ur mitt liv

Alla inlägg under juni 2019

Av Kattis - 17 juni 2019 14:10

Med solen brännande mot axlarna ligger jag på mage och läser. Då och då stänker det kalla poolvattnet över min rygg. Den glada trion hoppar i och ur poolen med jämna intervaller mest hela dagen. Med någon kortare paus av fotboll på tomtens ökentorra gräsmatta.

För tillfället har jag två gossar som går på sockerlöfte. Helt på eget initiativ. Jag erbjuder 1000kr för sex månader utan godis, läsk, sötade produkter och chips. Och tretton- och elvaåringen har valt en sommar utan glass.
Vansinne. Skulle aldrig jag klara.
Men de har lärt sig göra egen form av sorbe med lite naturell yoghurt i basen, som de älskar. Och godis gör de både i form av bountybitar och chokladbollar. Båda så goda att alla andra också snaskar i sig.

Plötsligt blir det tyst. Alla killarna gick in. Dagens siesta.
Får passa på att hänga tvätten.

Av Kattis - 17 juni 2019 10:57

Värmen kommer ikapp mig redan efter första kilometern. Den naiva tilltron till morgonsval löprunda sopades kvickt undan i takt med mina trötta steg framåt. Det var hett.
Likt mot en hägring höll jag stegen igång av längtan efter vattenkranen på idrottsplatsen. Det efterlängtade halvvägsstoppet gav just tillräckligt med kraft för att jag skulle orka resten av biten hem.
På altanen föll jag sen ihop i en torr pöl av pustande, som fick mina gossar att hjältemodigt springa efter vatten och inhalator.
Den kom sakta livet tillbaka.

Just ja. Det är så här det är att springa på sommaren.

Av Kattis - 16 juni 2019 22:06

Sval doft av sommarkväll tar sig självsäkert in genom sovrumsfönstret. Med högdragen min sveper den runt i rummet. ?Jag är älskad och tar så mycket plats jag vill.?
-Du är så välkommen!

Straxt utanför det öppna fönstret sträcker äppelträdet sina ymniga grenar mot huset. Att ha möjlighet att plocka äpplen på sängkanten var inte planen. Men nu tycks det bli så. En orädd trädsgårdsmästare får nog gå lös med en sekatör där till hösten. Just nu ligger trädgårdsmästaren raklång på rygg och njuter av sommarluftens kvällsdofter.

Inifrån vardagsrummet hörs tre små knattar skrattande spela Fifa, nedbäddade med täcken och allsköns kuddar i den stora soffan. Två knattar tillhör huset och en är inlånad för natten. En underbar trio som ska bo framför tvn inatt.
Efter att ha lämnat av herr Grå och femtonåringen på flygplatsen för niornas klassresa till Polen, har vi eget styre här hemma. Släpper lös sommarvindar och äppelträd. Kör Fifa-nätter och soffbäddning och mamma styr netflix precis vart hon vill.
Vi har sommarlov helt enkelt.

Av Kattis - 16 juni 2019 17:14

Jag var tvungen att doppa mig i poolen först. Hettan från bilturen gjorde mig alldeles svag. Men sen tog jag tag i altanens tomma krukor.

Lilleman kom hem från skolavslutningen med den minsta lilla kruka med något grönt svajande uti. En solros.
Den måste naturligtvis få sin egna lilla plats på altan och då fick jag inspiration till att även fylla mina andra krukor.
Mannen suckade och sa; Vad tänker du ta död på nu?
Känner mig väl och vet att inte många levande växter passerar mitt omhändertagande med livet i behåll. Men nu gör jag ett försök. Två krukor med lite lavendel och nåt rosa. Ska jag väl minnas att vattna!

Jag har placerat dem prydligt på altanens ena kant, på stänkfritt avstånd från poolen men väl synligt så att jag kan njuta av dem.
Blommorna på trappan framför ytterdörren dör titt som tätt. Men hur ska jag komma ihåg att bry mig om dem. Jag ser dem ju aldrig.
Ska jag ha vackra saker ska de finnas för mina ögon.
Inte några slumpmässigt förbipasserande.

Nu står de där. Så stiligt levande.
Får se hur länge det håller.

Av Kattis - 16 juni 2019 09:03

På en tyst altan äter jag min morgongröt. Som vanligt vaknar jag långt före alla andra. Lilleman snusar ännu gott på min huvudkudde och övervåningen är alldeles tyst.
Nu hörs endast någon enstaka bil på avstånd och surret från poolpumpen.

Jag filosoferar kring det faktum att jag har många sådana här lugna mornar framför mig, ett helt sommarlov, och kring att min tredje gosse nu har gått ut grundskolan och ska upp på högstadiet. Handels blir det för honom.
Äldsta gick ut naturvetenskapligt förra året och andra börjar sista året på teknisk.
Mina storpojkar. Mina stoltheter.

Nu väntar äldsta på högskolestudier. Inträdesbeskeden kommer väl om nån månad. Spännande att se hur det gått! Högskoleprovet gick bra. Så att tro att det lyckas med förstahandsvalet är nog inte helt orimligt. Men jag vågar aldrig ta ut nåt i förskott.

Själv har jag aldrig läst på nån högskola. Jag hade aldrig tid med det. Min dröm var en annan. Min enda framtidsönskan var att bli förälder. Och det blev jag.
Med den äran.

Tredje gossen på väg till niornas avslutningsbal.

Av Kattis - 15 juni 2019 21:08

Solvärmda och trötta efter allt badande ramlar trettonåring och lilleman ner i soffan tillsammans med oss vuxna för en kvällsfilm.
Doften av grillat dröjer sig kvar ute i köket efter att en av storpojkarna kommit hem sent och återvärmt sin del av dagens middag. Det är ofta någon av de äldsta kommer hem först efter middagen nu för tiden. Ju äldre de blivit desto längre bort tar de sig. På moppe eller med bil. Ingen av dem har körkort ännu, men då två av dem hoppat upp en klass har de ju äldre vänner. Med körkort.

Dinosaurierna skriker på filmen. Hur många gånger har jag inte sett detta?
?Later it will be running and screaming.?

Av Kattis - 15 juni 2019 14:18

Tårarna byttes inom en inte allt för lång stund ut mot glädje, då trettonåringen dök i poolen med lillpojken. Lite plask botar det mesta!
Det och lovad grillkväll. Med rött kött...

Av Kattis - 15 juni 2019 12:44

Så ringde telefonen.
Och plötsligt var den minsta lämnad ensam. Bästa brorsan for iväg till kompisens torp på egna äventyr. Kvar på stentrappan sitter liten. Tårar rinner nerför kinden och hulkande undrar han vad han ska göra nu.

Det är härligt att vara en del av en duo. Men hemskt när den blir delad itu.

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards