En bit ur mitt liv

Alla inlägg den 8 augusti 2019

Av Kattis - 8 augusti 2019 09:07

Med håret ihoprafsat bak i nacken begrundar jag det faktum att det regnar för fjärde dagen idag. Minst. Förutom små stunder att sol och värme har regnet ihärdigt hållit oss sällskap.

Idag åt jag min gröt vid köksbordet. Det har jag inte gjort på hela sommaren. Inte heller har jag sett några nyheter eller läst några tidningar. Och efter att ha satt på nyhetsprogrammet och sett tre inslag, skjutningar i USA, migrantgripningar i USA och hantering av dyra bostadsrätter i Skåne, stänger jag av och känner att jag verkligen inte har saknat nåt. Vi matas med för mycket orelevanta nyheter, för mycket nyheter över lag. Tänk för hundra år sen, två hundra, vi får mer samhällsinformation på en dag än de fick under en livstid. Vad ger det oss? Stress. Press. Förvirring.
Nej. Jag hoppar över det där.

Sitter i hammocken. Gungar stilla och lyssnar till regnets spelande mot poolskyddet. Det är rogivande och väldigt mysigt. Jag har ännu en ledig dag framför mig och jag är lite osäker på hur den ska spenderas.
Igår tog jag hand om mina pelargoner som haft sommarlov på altanen. De ser ovanligt pigga och glada ut. Hur ska jag lyckas hålla dem så även i höst i ett vardagsrumsfönster? Gav dem lite kärlek och en fin plats på fönsterbrädan. Med några nya kompisar kanske de trivs. Och lite vatten med jämna mellanrum. Jag är dåligt på sånt.

Äppelträdet ska jag klippa klart. Måste ta med mig en pall för att nå de högsta grenarna bara. Och min astilbe måste också frigöras från lite dött material. Skulle kunna titta till min syrenhäck, mina rosor och rhododendron också. Jag har visst en hel del levande på min tomt för att inte äga några växter. Vore ju kul om de kunna frodas också. Då kunde de ju bli vackra.

Så. Där blev min dag planerad.

Men. Det regnar ju.

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards