En bit ur mitt liv

Alla inlägg den 11 augusti 2019

Av Kattis - 11 augusti 2019 15:15

När regnet börjar vräka som mest kommer halva barnaskaran, en stor och två små, utspringande och skuttar i poolen. Själv ligger jag i hammocken och tar igen mig efter veckans tunga styrkepass.

Det där med styrka är ju lite relativt i relation till den egna kroppsvikten. Jag har ju haft lite ångest över hur min styrka avtagit det senaste halvåret. På grund av olika omständigheter, dels har jag legat på diet hela sommaren vilket betyder ett kaloriunderskott. Det blir ju svårare att bygga muskler då.

Men idag mötte jag en liten trädgårdsängel som pumpade upp mitt självförtroende och gav mitt ego en rejäl skjuts. Köpte gräsmattegödsel hos henne och när hon visade mig vilken säck jag skulle ta sa hon lite retsamt ?Med de musklerna får du bära säcken själv! Tävlar du?? ?Eh, haha, nej.? ?Nej men vi brukar lite skämtsamt säga att vi bär åt alla utom de som det står fallskärmsjägare på!?

Tjoff! Pendeln slog i toppen. Dong! Egot for rakt upp. Mungiporna tog lite tid på sig, förvåningen var för stor. Men sen drog de sig åt sidan det bredaste. ?Oj. Hahaha! Tack då.?

Så dagens styrkepass var tungt, men lite extra roligt. De sex ettorna på 59 kilo kändes plötsligt mycket mer nöjsamma. Det är långt ifrån mitt rekord på 67, men då vägde jag också 65,5. Nu ligger vikten på 59,5.

Så. I relation till den egna vikten. Är det ändå helt ok.

Jag är helt ok.

Av Kattis - 11 augusti 2019 09:18

Klibbig av svett inklämd mellan två sötnosar, sov jag som en kratta inatt. Vred och vände mig. Det kröp i benen, gjorde ont i nacken och var alldeles förvirrat i huvudet. Drömmarna snurrade runt med verkligheten.

När det väl var morgon var det en lättnad att få vakna.

Var det den utmattande tröttheten som drev oro genom kroppen? Var det det faktum att jobbet börjar imorgon? Kombination? Det är väl alltid en kombination. Av allt.

Kliver upp till ännu en regnig dag. Marken borde vara mättad vid det här laget. Min plan att gödsla gräsmattan får stöd av allt regnande. Det är bra. Det underlättar även avslutet på sommarlovet. Kan lika bra jobba, det regnar ändå hela tiden.

Det sista arbetsåret gick med en sån rasande fart att jag går i pension om en kvart. Bytte till nytt jobb för ett år sen. Helt ny bransch, även om den känns hemmavan. Skolan. Höstterminen klev jag in på högstadiets särskola. Otroligt spännande, lärorikt, krävande och mysigt. Ett litet arbetslag med få elever som drev sin egen lilla vardag i sitt eget lilla hörn av skolan. Vårterminen fick jag ny plats. Elevassistent i en femteklass. Och där blir jag kvar.

Så jag ska börja sexan! Svinkul! Jag lär mig massor!

Att börja om när man är runt fyrtio är häftigt. Det är nervöst, lärorikt, krävande, spännande, utmanande och härligt. Men att umgås med barn och tonåringar är bekvämt. Det har jag gjort dagligen i nitton års tid. Och alla barn är olika, så olika att de är lika.

Bemötandet. Respekten. Individen. Inlärningen. Intresset. Nyfikenheten. Förmågan. Självförtroendet. Självsäkerheten. Tryggheten. Viljan.

Allt finns hos alla. I varierande grad. Olika. Men ändå lika.

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards