En bit ur mitt liv

Alla inlägg den 20 september 2017

Av Kattis - 20 september 2017 19:42

Med små korta steg trippade jag runt en femma i eftermiddags. Försiktigt testade jag min rygg. Det gick inte fort men det flöt tryggt framåt. Såg säkert skitfånig ut där jag tog mig fram som med en bricka på huvudet i bästa tarahumara-stil (mexikansk löparstam), men det fick jag bjuda på. Gjorde vad jag kunde för att hålla höften stabil och ryggen smärtfri.
Och faktiskt. Det känns bra!
Får se vad jag säger imorgon...

Kvällen spenderade jag med en drös vilda judokids. Det var kull, kast och fasthållningar. Och återigen bestämda påpekningar om att vi säger aldrig nej till en kompis som vill träna och låter aldrig besviken över vilken kastkompis man tilldelas. Kille tränar med tjej och vitbältad med högre graderad. Man anpassar sig.
Och där med punkt.

Av Kattis - 20 september 2017 14:35

Jag och min kaffekopp slog oss ner på altan. I min hammock.
Det är inte så varmt nu för tiden. Mer kyligt faktiskt. Sett många tjocka dunjackor och vinterplagg idag. Så nu börjar det.
Två gossar hemkomna från skolan. Sitter med läxböcker vid köksbordet. Matte. Liten vill läsa. Jag vill ta kafferast. Du får läsa snart tycker jag. Nej!
Han går och läser själv.
'Vi ser en säl.', gastar han från köket.

Av Kattis - 20 september 2017 06:25

Uppdatering!

Gossen som haft problem med klasskompis och hamnat i slagsmål, där jag häpnadsväckande nog blev hemringd och informerad och lovades rektorbesök för samtliga inblandade har nu faktiskt verkställts! Gossen och klasskompisen fick göra var sitt besök hos rektorn för att redögöra sin version av utvecklingen som ledde till slagsmål.
Jag är otroligt nöjd och glad över att skolan äntligen visade krafttag och tog barnens konflikt på allvar! Vilket jag också berömt dem för massor!
Gossen var aningens skärrad över besöket men fick sig nog en tankeställare. Jag har nu klargjort för honom att om någon bråkar eller retas med honom hämtar han en vuxen, han ska inte börja tjafsa emot så allt eskalerar till ett bråk.

Gällande gossen som inte fick medverka i sitt första val eftersom han inte fanns uppskriven i loggarna så har vi nu konstaterat att trots ett dop för typ sexton år sedan har han inte registrerats in i Svenska Kyrkan och är där med inte heller medlem. Eftersom han döptes samtidigt som min näst äldsta utgår jag från att detta även gäller gosse nummer två.
Katastrofdåligt av Svenska Kyrkan!
Men eftersom jag vet hur fruktansvärt dåligt vår församling sköts är jag inte det minsta förvånad!
Som det är just nu står vi med ena foten på väg att gå ur kyrkan helt och hållet och bryr oss därför inte om att fixa till detta strul.
Två mindre att avregistrera.

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards