En bit ur mitt liv

Alla inlägg den 24 juni 2010

Av Kattis - 24 juni 2010 13:00

Igår kom Rolle hem från jobbet i vanlig tid, för en gångs skull, och med ett lite bättre humör än vad som är brukligt. Det känns lovande inför den nya arbetsplatsen!

Efter en liten stunds fixande med vad det nu var, påminner han mig om att min tid hos tandläkaren är om fem minuter...........!

Shit, slänger mig i bilen och rasar iväg i dundrande fart. Hoppar in genom dörren och kastar mig i väntrumssoffan. Andas, andas, andas.......


Varför blir det alltid likadant?!

Nu är min tandläkare en väldigt pratig och skrattig liten söt tjej, så det är sällan att tiden hålls. Jag fick därför flera minuter på mig att landa och titta lite i skvallerpress.

Men jag vil verkligen inte vara sen!

Det skulle egentligen aldrig falla mig in att köpa någon skvallerblaska, men nog tusan är de roliga att glo i på diverse väntrum!


Efter att jag blivit stämplat som godkänd, utan att ha tagit några bilder på grund av magen, kollade jag med Rolle att det var okej att ta en sväng till den aningens större orten, för att äntligen få hem min salva från apoteket.

Sagt och gjort, iväg for jag.


Lite inspirerad av mitt eget inlägg kring egen tid och liknande, passade jag på att springa ett varv runt torget när jag ändå var där alldeles själv.

Fick tag på mitt puder, som jag pratade om att inhandla förra veckan. Men som aldrig blivit av.

Kom också förbi ett reaställ, där hittar jag ju så gott som alltid något.

En fördel med att ha en större barnaskara med enbart grabbar är att det spelar ingen roll vilken storlek jag handlar, alltid passar det ju någon!

Det blev ett par shorts till både Si och lille D och en supersöt skjorta med "lilla spöket Laban" på till lille D, bland annat. Bra! Då har lille D något kul att ha imorgon på midsommar.


Sen när man går in i själva butiken blir det naturligt att titta sig lite omkring där också.

Då kommer en mamma med dotter i en ålder runt tio och en liten tax, vid namn Taxi, kan jag förstå. Jag hör hur dottern viskar att mamman måste fråga......

Så modern frågar butiksinnehavaren om hon får ha med sig lilla söta vovven in. Hon får svaret att det är nog inte okej, med tanke på att det kan komma någon allergisk besökare.

Direkt hör jag hur kunden surnar till och undrar hur de då ska kunna titta i butiken och kanske prova de där byxorna till dottern.......


Ja, ja, hon försöker lösa det genom att hålla hunden i famnen och sen genom att binda den direkt utanför dörren, så att alla andra trasslar in sig i kopplet på vägen in eller ut. 


Nu kanske ni tycker att jag är väldigt fördömande, men jag kan garantera att det rörde sig om en sommargäst!

För det är likadant varje sommar. Då stöter man på alla möjliga kufiska personer titt som tätt.

Jag ska inte säga att jag tycker illa om alla semesterfirare, men det har efterhand blivit så att man stämplar dem som lite av översittare hela bunten......


Hela året är alla man möter trevliga mot varandra, har tid att vänta in någon som inte är lika snabb och håller upp dörrar med ett leende.

Men så kommer sommaren och plötsligt ska butiksägarna stå ut med vad som helst, ingen ler och absolut inte att någon håller upp dörren. 

Istället är det bara först och störst som gäller.......


För att inte prata om folkmassorna och de överfulla parkeringarna!


Jag tänker inte flytta, om nu någon anser det. Men jag tar mig här friheten att spy lite galla över dem........


Jag bor vid en underbart söt stad. Och den är lika söt och mysig efter det att sommaren är förbi. Det gäller bara att hålla sig undan under semestertider.

Av Kattis - 24 juni 2010 08:33

  


Idag vinkar Rolle adjö åt sin nuvarande arbetsplats.......

Det är en plats han jobbat åt/på i över tio år.

Verkligen dags att han kommer därifrån!

Jag ska inte uttala mig illa om företaget, det finns det ingen vits med. Men jag tänker inte heller hymla med att jag tycker det ska bli skönt med ett byte....


När man vistats i samma arbetsgrupp och under samma chefer/ägare under en lång tid, kan relationerna lätt bli lite infekterade.

Alla inblandade blir så vana vid varandra och de blir nog lätt att ta varandra för givet. Vilket inte är bra.....


Låter lite som en parrelation. Där gäller väl samma sak.

Det är bra med lite separation, några dagars avstånd med möjlighet för längtan.

Fast det är inte alltid så lätt.....


Jag pratade lite kort med en väninna kring detta igår. 

Jag uttalade min känsla av olust för att ha något barn borta från hemmet under en längre tid, som en natt gällde det ju nu. Och hon kände att det var superjobbigt att lämna hemmet och alla barnen, om så bara för en biokväll.

Men att det är väl just sådant man måste ta sig för ibland.

En bio med mannen eller ett barn över hos en vän en natt......


Jag och Rolle har nog varit ute och ätit kanske tre gånger sen vi fick barn. På tio år med andra ord. Men då har det bara varit nere på byn och efter att barnen lagt sig. Vi har aldrig varit borta i mer än tre timmar......


Utom vid alla förlossningar då förstås. De får stå för våra dater ; ) 


Sist jag var på bio var jag höggravid, vad annars?!, med första barnet. Som alltså fyller tio år om en dryg månad. Fast jag är ju ingen filmfantast, men mannen är det.....Och han har ju sett till att komma till bion lite mer också.


Vi har inte några långa listor på barnvakter. Det är mormor som ställer upp för det mesta. Och vänninan J, säger aldrig nej, bara hon är ledig.

Men det känns inte bra att be om barnvakt.........

Det ger en känsla av utnyttjan på något sätt. Och det vill jag inte!


Undrar hur alla andra gör? Finns det en skara med goa vänner runt om som bara frågar efter att få vara barnvakt?

Eller hur gör alla för att stinga till sina relationer ibland?

Är det bara bolibompasex för hela slanten?!


Det finns ju de som kör hela racet på andra sidan också. Har barnvakt varje helg och väljer bort amningen helt för att kunna dra iväg med kompisar titt som tätt... Men det är en annan femma och det har vi pratat om förut.


Nu gäller det oss "normala", som så gott som aldrig kommer utanför dörren utan något barn vid handen.........

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards