En bit ur mitt liv

Alla inlägg den 17 augusti 2017

Av Kattis - 17 augusti 2017 18:26

Så satt man här igen.
På den svarta och orange dojomatten. En hel sommar har gått sen jag var här med tränande barn senast. De har fått frågan om de vill träna då och då, men aldrig velat. Och jag hävdar bestämt att barn och ungdomar måste få möjlighet till ledighet även från fritidsaktiviteter! Röra på sig kan de göra på annat sätt, men om de aldrig får en naturlig paus ibland kommer snart en känsla av tristess och straxt där efter känslan av krav. Och då är det inte roligt längre.
Idag lät jag barnen veta att idag tänkte jag faktiskt gå på judo. För idag var jag sugen.
Sen tog det inte lång tid förrän nioåringen också ville gå. Ville gå alldeles väldigt. Så där så han stod och hoppade i hallen en timme innan det var dags!
Så. Ett sommarlov. Sen var lusten tillbaka.

Av Kattis - 17 augusti 2017 12:53

Av Kattis - 17 augusti 2017 12:50

Så. Nu har jag gjort mitt. Nästan.
Sitter med en nogger och kaffe i solen och tar en paus. Enligt mig själv, en välförtjänt.
Fyllt kylen med det vanliga och fixat grunden till kvällens middag. En köttgryta som redan hunnit koka två timmar, och många fler blir det. Ordnat tvätten i fina högar och fått ut tre små grisar på cykeltur.
Nu väntar mer grytfix, men det kan vänta ett par timmar till, och renbäddning av min säng. Fast det krävs ett stort lakan till det. Och det är i tvättmaskin.
Vi har ju en redigt stor säng, tre stycken ihop för att vara mer bestämd. Och så många stora lakan har vi inte och de andra har visst hamnat i båten. Så då får man snällt tvätta.

Av Kattis - 17 augusti 2017 09:50

Jag har börjat köpa mig fri.
Betalar för städhjälp. Inte en helstädning av huset topp till tå, utan det är framför allt rengöring av två badrum och en toalett plus golven på nedre plan det handlar om. Just att slippa detta förenklar min vardag enormt!
Det kan ju tyckas som en enkel uppgift att klara av på egen hand, men det tar ungefär två timmar. Och när man har en tvättstuga som ska hållas rullande konstant utan att det blir stopp någonstans i flödet mellan smutskorg och renkorg, ett kylskåp som måste hållas fyllt och magar mätta gör dessa två timmar ganska mycket. Hur som helst är det väldigt skönt att slippa!
Till saken hör att jag har några söner som gärna tjänar pengar. De får i ärlighetens namn inga jättesummor i månadspeng och blir väldigt glada för några extra ören i plånboken, eller på kontot snarare.
Men sjuttonåringen njuter inte av tanken på att skura alla badrum och femtonåringen vill hellre tjäna pengar på något annat. Fjortonåringen däremot är en blivande Joakim von Anka och vädrar guldmynt på långväga avstånd.
Han. Han vet hur man jobbar för pengar.
Så tacksamt slipper jag två extra timmars städ. Och tacksamt tjänar gossen lite extra pengar.
Win win.

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards